prej / potem K. A.

PREJ:

Zavedam se, da sem do sebe izjemno stroga. Nesramen samogovor je pri meni popolen avtomatizem. Moti me trebuh, da moje telo ni napeto, da se ne počutim fit. Tudi, ko sem fizično zelo aktivna, se počutim kot da to ni dovolj. Ko pojem nekaj sladkega ali “nezdravega”, velikokrat čutim razočaranje sama nad seboj. Ogromno se primerjam z nekimi idealnimi podobami ženskih teles. Čeprav vem, da to ni realnost, vedno najdem nekaj, kar mi ni všeč.

Zaradi vseh obremenitev s hrano in telesom, ne znam ceniti vsega, kar že imam. Želim zmanjšati občutek krivde, biti ponosna sama nase, si zaupati in brez strahu sprejemati odločitve.

POTEM:

Moje največje spoznanje je bilo to, da je INBED vadba dovolj. Čeprav sem z INBED vadbo pričela že nekaj mesecev pred pričetkom izziva, sem se ves čas malo anksiozno spraševala, ali je zares dovolj? Zdaj razumem, da se spremembe ne zgodijo čez noč in da je ključno to, da najdemo vadbo, pri kateri smo lahko konsistentne. Vadbo, s katero telo na prijazen, čuteč način, počasi pripeljemo do željene točke.

Šele zdaj se mi zdi, da zares razumem, kaj pomeni zdrav in nezdrav odnos do hrane in da zdrave in nezdrave hrane zares ni. Ta izziv mi je dal predvsem notranji mir in zaupanje vase in v svoje odločitve.