Varstvo podatkov in zasebnosti

V družbi INBED, spletna prodaja d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posvečamo veliko pozornost. Spoštujemo vašo zasebnost in podatke varujemo skrbno in skladno z veljavno zakonodajo. Vaše podatke zbiramo in obdelujemo zgolj, če imamo za to zakonito podlago, in zgolj v obsegu, ki je nujno potreben za dosego namena obdelave.

Spodaj so navedene naše kontaktne informacije kot upravljavca osebnih podatkov, informacije o tem, katere osebne podatke obdelujemo, na kateri pravni podlagi, v kakšne konkretne namene, komu jih lahko posredujemo, katere piškotke uporabljamo in v katere namene ter kakšne so vaše pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

1.   Kdo smo in kje nas lahko kontaktirate?

Podatki o nas kot upravljavcu podatkov:

Firma:INBED, spletna prodaja, d.o.o.
Skrajšana firma:INBED d.o.o.
Sedež:Brezovica pri Ljubljani
Poslovni naslov:Vnanje Gorice, Pod Goricami 73, 1351 Brezovica pri Ljubljani
Matična številka:9328840000
Davčna številka:23986620
Elektronski naslov:info@inbed.si

 

2.   Katere podatke obdelujemo, v katere namene, zakaj smo do tega upravičeni, komu in kam jih posredujemo in koliko časa jih hranimo?

Vaše podatke oziroma podatke, ki se nanašajo na vas, obdelujemo v različnih situacijah za različne namene. Da bi vas z obdelavo vaših podatkov kar najbolj pregledno seznanili, smo v nadaljevanju ločili različne situacije, v katerih obdelujemo vaše podatke. Pri vsaki situaciji smo pojasnili, katere podatke obdelujemo, v katere namene, zakaj smo do tega upravičeni, komu posredujemo podatke, koliko časa jih hranimo in druge informacije, ki so pomembne, da boste lahko razumeli naravo obdelave vaših podatkov.

2.1.       Če obiščete naš spletni studio

Ko obiščete našo spletno stran oziroma spletni studio (v nadaljevanju »spletni studio«), vaše podatke obdelujemo za namen zagotavljanja varnega in učinkovitega delovanja spletnega studia, za namen analize obnašanja v našem spletnem studiu z namenom, da lahko izboljšamo funkcionalnosti spletnega studia in optimiziramo prikazovanje naših ponudb, ter za namen prikazovanja personaliziranih ponudb.

a)    Delovanje spletnega studia

Delovanje spletnega studia omogočajo t.i. nujni piškotki (t.i. necessary cookies), ki jih naloži naša domena. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih v tvojo napravo (računalnik, mobilni telefon ali tablico) shranjujemo in posledično iz nje beremo. Ti piškotki npr. omogočajo zagotavljanje varnega delovanja spletnega studia, prepoznavanje in odpravo napak pri delovanju spletnega studia, identifikacijo pri preklapljanju med posameznimi spletnimi stranmi naše domene ter pri ponovnih obiskih, zaradi česar ne pride do izbrisa tvoje nakupovalne košarice, omogočajo shranjevanje tvojih nastavitev piškotkov itd. Če boš na svojem brskalniku onemogočil piškotke, se lahko zgodi, da spletni studio ne bo deloval pravilno.

PiškotekNamen in delovanje Trajanje Katera domena namesti piškotek?
wordpress_logged_in_To je piškotek, ki se uporablja za preverjanje identitete uporabnika in za dovoljevanje dostopa do določenih območij ali funkcij spletišča.14 dniwww.inbedstudio.si
wordpress_sec_Ta piškotek se uporablja za šifriranje uporabniških prijavnih podatkov in zaščito pred nepooblaščenim dostopom ali prestrezanjemČas, ko je odprta spletna stran.www.inbedstudio.si
_lscache_varyTa piškotek pomaga izboljšati učinkovitost spletišča s shranjevanjem seznama spremenljivk, ki lahko vplivajo na vsebino strani.Čas, ko je odprta spletna stran.www.inbedstudio.si
cmplz_banner-statusTa piškotek se uporablja za sledenje uporabnikovega soglasja glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij na spletišču.90 dniwww.inbedstudio.si

2.2.       Obdelava osebnih podatkov pri nakupnem postopku

V primeru, da boste v našem spletnem studiu želeli opraviti oziroma boste opravili nakup, se bo obdelava vaših podatkov poleg zgoraj navedenih obdelav razširila na načine, ki so navedeni v nadaljevanju.  

V okviru nakupnega postopka in po nakupnem postopku bomo obdelovali podatke za naslednje namene:

a)    Oddaja naročila, sklenitev pogodbe in izvedba plačila:

Podatki: kontaktni podatki, kot so npr. ime, priimek, naslov za izstavitev računa, e-poštni naslov, telefonska številka in podatki glede plačila (številka kartice, imetnik kartice itd.).  

Podlaga za obdelavo: sklenitev in izvajanje pogodbe ter naš zakoniti interes, da vam zagotovimo učinkovit nakup digitalne vsebine.

Obdobje hrambe/obdelave: do izpolnitve zgoraj navedenih namenov (sklenitve pogodbe, plačilo itd.).

Posredovanje podatkov:

 • za namene, da ti lahko omogočimo plačevanje z bančnimi oziroma kreditnimi karticami, uporabljamo storitve partnerjev, ki upravljajo s plačilnimi sistemi za zagotavljanje plačil, ki kot samostojni upravljavci sami določajo namene uporabe, in sicer:
 • družba Stripe, Inc. s sedežem na Irskem (1 Grand Canal Street Lower, Grand Canal Dock, Dublin, D02 H210, Irska), politika zasebnosti je na voljo na naslednji povezavi: https://stripe.com/en-si/privacy
 • družba PayPal (Europe) S.a.r.l. et CIE, S.C.A. in hčerinske družbe ali podružnice, ki podatke obdelujejo kot samostojni upravljavci, ki sami določajo namene obdelave. Politika zasebnosti je na voljo na naslednji povezavi: https://www.paypal.com/si/webapps/mpp/ua/privacy-full?locale.x=sl_SI#Services

b)    Dostava digitalne vsebine in izvršitev pogodbe

Podatki: kontaktni podatki, kot so npr. ime, priimek, e-poštni naslov, podatki o nakupu oziroma naročilu.

Podlaga za obdelavo: izvajanje pogodbe, zakoniti interes, da omogočimo učinkovito izvajanje naročil in izvršitve pogodbe.    

Obdobje hrambe/obdelave: do izpolnitve zgoraj navedenih namenov (dobava digitalne vsebine itd.).

c)    Reševanje reklamacij in odgovarjanje na vaša vprašanja in zahteve, vodenje računovodskih in poslovnih evidenc, izvajanje notranjega nadzora in izboljševanje podpornih storitev ter zaščita pravnih zahtevkov

Podatki: kontaktni podatki (ime, priimek, telefon, elektronska pošta), podatki o naročilih, vsebina pogovorov preko različnih kanalov (e-pošta, facebook messenger ipd.)

Podlaga za obdelavo: podlaga za obdelavo v zvezi z reklamacijami in drugimi zahtevki, ki se nanašajo na kupljene artikle, je naš zakoniti interes, da skladno z zakonodajo obravnavamo vaše reklamacije in druge zahtevke ter odgovarjamo na vprašanja in si zagotovimo dokaz o njihovem prejemu ter reševanju. Prav tako podatke obdelujemo na podlagi zakonitega interesa, da izvajamo notranji nadzor nad pravočasnim in rednim izpolnjevanjem vaših zahtev in da izboljšamo sistem obdelave naročil ter zahtevkov in odnosov s strankami, s čimer izboljšujemo svoje storitve podpore strankam.

Obdobje hrambe/obdelave: podatke hranimo in obdelujemo za zgornje namene toliko časa, kot to določajo zakonski in pogodbeni roki za uveljavljanje zahtevkov. V vsakem primeru podatke obdelujemo in hranimo za zaščito pravnih zahtevkov in ohranjanje naših notranjih evidenc in kontrol še eno leto po izteku zastaralnih rokov, če bi prišlo do uveljavljanja zahtevka ob izteku zastaralnega roka. V primeru pravnih, upravnih ali drugih postopkov obdelujemo vaše osebne podatke za obdobje, ki je potrebno za trajanje takega postopka in za preostanek obdobja zastaranja po njegovem zaključku. Naš zakoniti interes v tem primeru predstavljata varovanje pravnih zahtevkov in nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev.

3.    Obdelava osebnih podatkov za izpolnjevanje zakonskih obveznosti

Vaše kontaktne in identifikacijske podatke in podatke o naročilih lahko obdelujemo tudi, kadar je to potrebno za izpolnitev zakonskih obveznosti, npr. iz naslednjih predpisov: Obligacijski zakonik (OZ), Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-1),  Zakon o davku na dodano vrednost (ZDDV-1), Zakon o računovodstvu (ZR), Zakon o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR), Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2), Zakon o gospodarskih družbah (ZGD-1) itd. V teh primerih lahko posredujemo podatke zunanjim partnerjem, kot so računovodski servisi.

V ta namen uporabljamo osebne podatke največ 10 let po zadnjem izdanem dokumentu glede vašega naročila.

4.   Upravljanje nastavitev piškotkov

Nastavitve piškotkov lahko kadar koli spremenite s klikom na ikono »Upravljanje nastavitev piškotkov«. Za začetek veljavnosti nastavitev boste morda morali osvežiti stran. Večina spletnih brskalnikov omogoča tudi določen nadzor nad večino piškotkov prek nastavitev brskalnika. Kako upravljati piškotke v brskalnikih, najdete na spletnem mestu ponudnika brskalnika.

Piškotke, ki so naloženi, lahko zbrišete v svojem brskalniku. Navodila, kako zbrišete piškotke v svojem brskalniku, najdete na spletnem mestu ponudnika brskalnika.

5.   Kakšne pravice imate v povezavi z obdelavo vaših podatkov?

V zvezi z vašimi podatki lahko uveljavite naslednje pravice:

 • pravico do dostopa do vaših podatkov: upamo, da smo vam v tem dokumentu dali na razpolago vse potrebne informacije, ki jih potrebujete v zvezi z obdelavo vaših podatkov. Če se vam kljub temu pojavi kakšno vprašanje, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo podali vsa potrebna pojasnila in dali na voljo vse informacije.
 • pravico do popravka podatkov: trudimo se, da bi vseskozi vodili točne in popolne informacije. V primeru, da pomotoma vodimo netočne ali nepopolne informacije, imate pravico zahtevati, da te popravimo in/ali dopolnimo.
 • pravico do izbrisa podatkov: v nekaterih primerih imate pravico, da zahtevate izbris vaših osebnih podatkov. Vaše osebne podatke bomo v najkrajšem možnem času izbrisali, če je izpolnjen kateri od naslednjih razlogov:
 • vaših osebnih podatkov v namene, v katere smo jih obdelali, ne potrebujemo več;
 • umaknili ste soglasje za obdelavo osebnih podatkov, pri čemer gre za podatke, za obdelavo katerih je vaše soglasje nujno, mi pa hkrati nimamo drugega razloga za nadaljnjo obdelavo teh podatkov;
 • uveljavili ste svojo pravico do ugovora proti obdelavi podatkov za osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa, in mi spoznamo, da zakonitih interesov, ki bi upravičevali nadaljnjo obdelavo teh podatkov, nimamo več ali
 • domnevate, da obdelava osebnih podatkov, ki jo izvajamo, ni več v skladu s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi.
 • pravico do omejitve obdelave podatkov: V nekaterih primerih lahko poleg pravice do izbrisa uveljavite tudi pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov. Obdelavo osebnih podatkov moramo omejiti:
 • če izpodbijate točnost osebnih podatkov, dokler se ne dogovorimo, kateri podatki so pravilni;
 • če vaše osebne podatke obdelujemo brez ustrezne pravne podlage (npr. nad predvidenim obsegom), pa boste namesto izbrisa takšnih podatkov dali prednost le njihovi omejitvi (npr. če boste predvidevali, da nam boste v prihodnje te podatke vseeno želeli zagotoviti);
 • če vaših osebnih podatkov več ne potrebujemo v zgoraj opisane namene, vi pa jih potrebujete za določitev, izvedbo ali obrambo svojih pravnih zahtevkov, ali
 • če vložite ugovor proti obdelavi podatkov. 
 • pravico do prenosljivosti podatkov: od nas lahko zahtevate vse svoje osebne podatke, ki ste nam jih zagotovili in ki jih obdelujemo na podlagi vašega soglasja in na podlagi izvajanja pogodbe. Osebne podatke vam bomo posredovali v strukturirani, ustaljeni in strojno čitljivi obliki. Pravico imate zahtevati, da se osebni podatki neposredno prenesejo od nas k drugemu upravljavcu, kadar je to tehnično izvedljivo.
 • pravico do ugovora proti obdelavi podatkov: na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, imate pravico do ugovora proti obdelavi osebnih podatkov, ki temelji na naših zakonitih interesih. V vsakem primeru imate vedno pravico ugovarjati obdelavi podatkov za namene neposrednega trženja. Vaše podatke bomo takoj prenehali obdelovati za tržne dejavnosti; v drugih primerih bomo storili enako, če ne bomo imeli zakonitih razlogov za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi pravicami ali za uveljavljanje pravnih zahtevkov.
 • Pravico do preklica soglasja: prav tako imate pravico do umika soglasja za obdelavo v primerih, ko podatke obdelujemo na podlagi vašega soglasja.

V vsakem primeru imate pravico, da vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, slovenskemu nadzornemu organu, pristojnemu za področje varstva podatkov (Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, www.ip-rs.si). Prosimo vas, da se pred vložitvijo pritožbe obrnete na nas, saj smo prepričani, da bomo lahko skupaj odpravili vaše skrbi ali pomisleke glede obdelave vaših osebnih podatkov.

6.   Kako lahko uveljavite pravice pri nas?

Če imate vprašanje ali bi radi uveljavili svoje pravice, nam enostavno pišite na elektronski naslov info@inbed.si Na vašo zahtevo bomo skušali odgovoriti kar najhitreje, najkasneje pa v enem mesecu.