prej / potem K. J.

PREJ:

Velik del tega kar me onesrečuje je moj odnos do hrane in telesa. Zdi se mi, da se s hrano ‘znašam’ nad svoje telo, da bi drugače izgledala, namesto, da bi se sprejela takšno kot sem. Kar se precej povezuje tudi z ostalimi področji v mojem življenju. Ker se ne sprejemam takšne kot sem, samo sebe izoliram iz družbe, zaradi tega pa trpijo tudi moji odnosi. Prav tako, zaradi tega ne upam izraziti sebe in svojih sanj. Včasih se počutim, kot da se skrivam pred svetom, ker me je strah pokazati pravo sebe.

Trenutno se v svojem telesu ne počutim najbolj domače. Do tega me je pripeljala moja motnja hranjenja, s katero sem se soočala zadnjih pet let in sem se pred kratkim končno odlocila poiskati pomoč. Zdi se mi, da sem se zadnjih nekaj let znašala nad svojim telesom in delala proti njemu namesto skupaj z njim. In res čutim, da je čas, da se spet povežem sama s sabo.

Moj odnos do hrane je bil zadnjih nekaj let, zaradi moje motnje hranjena, zelo omejen in natančno preracunan. Nisem si dovolila jesti ničesar, kar ni bilo na moji listi ‘zdravih zivil’. V decembru sem začela s Klarinim programom ter počasi končno začela spreminjati svoj odnos do hrane. Sicer še nisem tam kot bi želela biti, sem pa že ogromno napredovala, na kar sem res ponosna. Zato sem se tudi odločila pridružiti programu, ker si želim napredovati in se na sočuten način povezati s svojim telesom, tako preko svojega odnosa do hrane, kot tudi vadbe. Klarin pristop mi res ustreza, zato se res veselim vsega, kar je pripravila za nas:)

POTEM:

Klarino vadbo sem sicer začela šele lani v Decembru, prepričana, da to sicer ni nekaj zame, ker sem vedno morala pri vadbi »pokuriti dovolj kalorij«. Ker pa mi je to pripeljalo le en kup problemov in frustracij v povezavi s hrano, telesom, zdravjem, sem se odločila, da je čas, da začnem lepše skrbeti za svoje telo… Da začnem lepše skrbeti zase. Ugotovila sem, da to ni življenje, ki ga želim živeti. In začela sem spreminjati svoje okolje, ljudi, ki jim sledim ipd.

Klarin inbed mi je bil tukaj nekako »poslan z neba«. Odločila sem se, da si kupim mesečno članarino, potem pa vidim, kako bo šlo naprej. Že po prvi vadbi sem se skoraj zjokala. Klarin odnos do vadbe, do gibanja, do življenja… res je čudovit. Po vsaki vadbi sem bila noro hvaležna, za vse kar mi je dala. In Klara, hvala ti za to! Vedno sem mislila, da rabijo vadbe biti intenzivne in naporne, da so učinkovite.. joj, kako sem se motila.

Šport in gibanje je bil vedno pomemben del mojega življenja, ampak zdaj v vadbah res neskončno uživam. Počutim se kot, da z njo razvajam in negujem svoje telo, ga čutim, se z njim povežem, namesto da se samo odklopim. Počutim se bolj jaz. In tudi na dneve, ko sem popolnoma brez energije, enostavno naredim samo vadbo za 10 minut, kar je zame velik korak stran, od »obveznega« enournega intenzivnega treninga.